Kreolsk gryta med fläskfilé och heta korvar

6 p

900 gram fläskfilé(er)
4 st kabanoss, eller annan kryddig korv
2 st paprika, röd
1 burk(ar) syltlök, liten
1 burk(ar) cornichons, liten, eller ättiksgurka
1 dl oliver, svarta
vitlöksklyfta(or), efter behag
smör
salt
svartpeppar
vetemjöl, att reda av med
5 dl matlagningsgrädde
Tillagning

1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt. Skär korven i skivor.
2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.
3. Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den.
4. Bryn fläskfilén, salta och peppra. Pressa ner vitlök och pudra över mjölet.
5. Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden. Låt puttra svagt i ca fem minuter. Smaka av.
6. Serveras med fördel till pressad potatis och en grönsallad. Det går även bra med kokt potatis eller ris.

Etiketter:,